CityZen

Kultúra, idegenforgalom, bor, közélet, Eger

Úgy terveztem, hogy majd jól beszámolok az egri bormustrán történtekről, aztán meggondoltam magam. Ez nem egy humorblog, nem is akarom azzá tenni, de egy napokban érkezett levél feltette az i-re a pontot, mire úgy gondoltam, hogy meg kell osztanom.

Biztos találkozott már mindenki a Reader’s Digest hazai munkásáágának eredményeivel, azon túl pedig – vagy hát akár attól függetlenül is – a kiterjedt levelezésükkel és adatbázisaik kreatív felhasználásával. Szóval érkezett egy levél, hogyaszongya (karakterhű leszek):

„FONTOS INFORMÁCIÓK, KEDVES XY!

A MAGYARORSZÁGON ÉLŐK 97%-ÁT, AZ ÖN KÖRZETÉBEN PEDIG A LAKOSSÁG 93%-ÁT KIZÁRTUK ORSZÁGOS AJÁNLATUNKBÓL, ÍGY ŐK NEM KAPJÁK MEG FONTOS LEVELÜNKET A KÖVETKEZŐ 7 MUNKANAPON BELÜL.”

némi blalbla, aztán így folytatja:

„Az elkövetkező pár napon belül (a kézbesítéstől függően 5-7 nap) kézhez fog kapni egy bordó borítékot, mely egy REF.: 011 felirattal lesz ellátva. De ami a legfontosabb: e boríték tartalmazza Döntős Sorsolási Számát, melyet ha visszaküld, esélye nyílik megnyerni 25. nyereményjátékunk Fődíját.”

Magamban felvetődött pár kérdés…

1.      Honnan a büdös francból találnak meg engem? Kétségtelen, hogy annak idején elkövettük azt a hibát, hogy előfizettünk a kiadványra, de azóta párszor nomádkodtunk… ráadásul néha a viccek sem érik el a Heves Megyei Hírlap vicc rovatának színvonalát…

2.      Vannak még Magyarországon olynok, akik elhiik, akár egy kérdőjel igazságtartalmát is?

3.      97%, 93% basszus, milyen brutál adatbázisból dolgoznak?

4.      Ki az az elmeroggyant, aki feszt nagybetűket használ?ű

5.      Hogy-hogy csak 24 jték kellett ahhoz, hogy egy „lemondási szándékot” jelző válasz-levelezőlapot is bedobjanak?

6.      És én miért nem hajítottam ki a levelet a kukába? Azonnal?!

 

Címkék: kérdés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cityzen.blog.hu/api/trackback/id/tr532239862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása